Workshop

Sportlessen geven is een mooi vak. Je maakt je deelnemers sterker. Je verbetert hun houding en hun conditie. Je biedt ze een uitlaatklep voor de dagelijkse stress. Eigenlijk begrijp je niet dat mensen afhaken. En toch gebeurt dat, soms.

Zou het niet fijn zijn om van iedere les een succes te maken? Je hebt een grote groep vaste klanten, je ziet hoe hun prestaties verbeteren en je weet: mijn werk doet ertoe.

In de workshop Geef je deelnemer een succes-ervaring maak je kennis met de X-factor die cruciaal is voor het slagen van je lessen: de mind van de sporter.

Hoe ziet de workshop eruit?

Je bent in je eigen sportschool of studio, samen met je collega’s. Het programma duurt drie uur en bestaat uit twee praktische lessen en een presentatie. De dag begint met een les mind your movement. Tijdens die les focus je op je gevoel.  Je kunt niks fout doen. De tweede les is een combinatie van body workout, pump en pilates. Je traint intensiever, maar je blijft je bewust van je lichaam. De workshop eindigt met een lezing over taal: wat zeg je wél en wat zeg je níet tijdens de les? Na afloop is er ruimte voor vragen en opmerkingen.

Wat leer ik precies?

Je ervaart hoe het is om te sporten zonder erbij na te denken. Je vraagt je niet af of je squat wel diep genoeg is, je vergelijkt jezelf niet met je buurvrouw, je vergeet zelfs de boodschappenlijstjes in je hoofd. Je gedachtentrein staat stil.  

En waarom is dat belangrijk?

Omdat rust in je hoofd fijn is. Waarom kijk je Netflix? Waarom lees je de nieuwste Nicci French? Waarom wandel je iedere dag een rondje om de Geffense Plas? Om je gedachten te verzetten. Om éven onbezorgd te zijn. Dat gevoel kun jij je sporter ook geven. Als je de mind van Alex tot rust weet te brengen, is de kans dat hij terugkomt veel groter. Na afloop van de les is zijn lijf moe en zijn hoofd helder.

Hoe breng ik Alex’ gedachten tot rust?

Je gebruikt voel-aanwijzingen. Bij de hip-thrust zeg je bijvoorbeeld: ‘Voel dat je voeten meer contact krijgen met de grond.’ De sporter is zó druk met waarnemen, dat hij geen tijd heeft om aan iets anders te denken.  

Kan ik na de workshop zelf voel-aanwijzingen geven?

Natuurlijk. Experimenteer ermee en kijk wat voor jou werkt. Het vraagt oefening om de mind van je sporters aan te spreken. Gun jezelf de tijd, en train eerst je eigen focus. Daar kun je deze geluidsopnames bij gebruiken. Wil je je aanpak daadwerkelijk veranderen en lukt je dat niet alleen, schrijf je dan in voor de opleiding bouwen aan zelfvertrouwen.


Praktische informatie

Voor wie?Voor het docententeam dat de groepslessen verzorgt.
Waar?In je eigen sportschool of studio.
Wanneer?In overleg.
Hoe lang?De workshop duurt drie uur. Je krijgt twee lessen en een lezing.
Kosten?500 euro excl. BTW.

Meer informatie? Neem Contact op.