Workshop

Krijg jij al je patiënten in beweging?

Of zie je ook mensen met vermijdingsgedrag? Ze vragen je om een massage. Ze komen structureel te laat. Ze bewegen wel, maar ze zijn er met hun aandacht niet bij. 

Een patiënt die niet serieus oefent, boekt geen vooruitgang. Dat is niet alleen vervelend voor haar, maar ook voor jou. Je bent therapeut geworden omdat je mensen wilt helpen. Als dat niet lukt, begin je te twijfelen aan jezelf.

Als je patiënt stilstaat, lijkt het alsof jij je werk niet goed doet.

workshop Spine and Joint Centre
Workshop in het Spine and Joint Centre

Gebrek aan zelfvertrouwen

In de workshop compassionate coaching ontdek je dat je patiënt misschien ongemotiveerd lijkt, maar eigenlijk onzeker is. Ze wil wel bewegen, maar ze durft niet. Ze reageert gewoon niet goed op je trainingsaanpak. 

In deze workshop maak je kennis met een andere manier van coachen. Een methode waarbij je de focus verlegt van prestatie naar beleving. Je zorgt ervoor dat je patiënt vóelt wat ze doet: je traint haar body awareness. Dat heeft twee voordelen:

  • Ze gaat efficiënter bewegen
  • Haar gedachten komen tot rust

Je patiënt ontspant zich. En jij ook.

Na afloop van de workshop heb je meer begrip voor je onzekere patiënt. En je hebt de tools in handen om haar adequater bij te staan.

Het programma

De workshop duurt drie uur en vindt plaats in je eigen praktijk of bij Fitdans in Veghel.

We gaan eerst in gesprek over de vier aspecten van compassionate coaching: veiligheid, vrijheid, opmerkzaamheid en het belang van je eigen body awareness.

Daarna kom je in beweging. Je krijgt twee lessen:

  • Mind your Movement
  • Krachttraining

In de eerste les focus je je op de subtiele veranderingen in je lichaam tijdens eenvoudige bewegingen. In de tweede les neemt de intensiteit van de training toe, zonder dat je je body awareness verliest. Je ontdekt dat je op een ontspannen manier zwaar kunt trainen.

Alexander Techniek

Compassionate coaching is de integratie van de Alexander Techniek in oefentherapie. De Alexander Techniek is een wetenschappelijk onderbouwde methode in body awareness training.

Een Alexanderleraar traint een student vooral in een liggende of zittende houding. Maar een therapeut wil mensen juist activeren. Met compassionate coaching maak je je patiënt bewust van haar lichaam terwijl ze bewéégt.

Jan-Paul van Wingerden

Wat een geweldig leuke training is dit. Mendy heeft op basis van haar persoonlijke professionele levenloop compassionate coaching ontwikkeld. Een werkwijze waarbij voelen en ervaren belangrijker is dan presteren. In de geest van de Alexander Techniek, Feldenkrais en Hanna Somatics ligt het accent op beleving, waardoor voor patiënt en therapeut een wereld van mogelijkheden open gaat.’

Jan-Paul van Wingerden, bestuurder Spine and Joint Centre in Rotterdam

Kortom

Als je coacht met compassie is de kans dat je een passieve patiënt in beweging krijgt groter dan wanneer je streng coacht. Je begeleidt je patiënt zoals een moeder haar kind begeleidt dat zijn eerste stapjes zet. Je legt de focus niet op het snel sterker en fitter worden van je patiënt. Je leert haar om contact te maken met haar lichaam. Haar geest verstilt. Haar lichaam ontspant zich. Ze is in de ideale gemoedstoestand om te groeien.

Hoe nu verder

Wil je je eigen body awareness trainen? Luister dan naar de geluidsopnames en trek er iedere dag een half uurtje voor uit.

Wil je je pátiënten bewuster maken van hun lichaam? Dan heb je meer achtergrondinformatie en oefening nodig. De opleiding compassionate coaching geeft je een stevige basis.  

Accreditatie

De workshop is voor het beroepsgerelateerde deel door het KNGF geaccrediteerd met 3 punten.

Nieuwsgierig?

Maar nog niet overtuigd van de meerwaarde van compassionate coaching? Neem contact op, dan gaan we in gesprek. Ik ontmoet je graag!


Praktische informatie

Voor wie?Voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten
Waar?In je eigen praktijk of revalidatiecentrum
Wanneer?In overleg
Hoe lang?De workshop duurt drie uur
Totaalprijs?€500,- excl. BTW (ongeacht de groepsgrootte)