Privé les compassionate coaching

Je houdt van je vak. Als je ziet dat je patiënten of sporters eruit halen wat erin zit – zonder zichzelf te forceren – ben je trots op jezelf. Je doet zoveel méér dan mensen sterker maken: je voedt hun liefde voor bewegen.

Toch lukt dat niet altijd.

Hoe fijn zou het zijn als je grip kreeg op de sfeer in je les of behandelingen? Het is geen toeval dat je cliënt plezier beleeft aan bewegen, het is het gevolg van jouw vriendelijke aanpak.

Kun je me daarbij helpen?

Het geheim van een prettige samenwerking is dat je contact maakt. Wil je de ander een goed gevoel geven over zichzelf, dan moet je mét haar praten, en niet tégen haar. Je maakt verbinding.

Oké. Maar hoe doe ik dat?

  1. Je verschuift de aandacht van je cliënt naar binnen. Je zorgt dat ze naar zichzelf kijkt, en niet naar jou. Daarom werk je met voel-aanwijzingen.
  2. Je haalt je cliënt uit haar hoofd. Daarom stop je met uitleg geven: je schakelt over op hands-on aanwijzingen.
  3. Je blijft je bewust van je eigen lichaam. Je kunt geen contact maken met een ander, als je jezelf uit het oog verliest. Je creëert een sfeer waarbij jij en je klant zich goed voelen.  

Hoe ziet de individuele coaching eruit?

Je belt of mailt me voor een kennismaking. Dat gesprek is geheel vrijblijvend. Je vertelt me waar je tegenaan loopt, en ik maak een inschatting of compassionate coaching het antwoord is op jouw probleem.

Als we besluiten te gaan samenwerken, plannen we een sessie van 2,5 uur. Ik kom naar je praktijk, je studio of je sportschool en ik laat je zien hoe je voelaanwijzingen en hands-on aanwijzingen integreert in je lessen. Als je wil bekijk ik vooraf een video-opname van een eerdere les of training, zodat ik weet hoe je normaal gesproken te werk gaat.  

Wat kan ik na afloop?

  • Je bent in staat om vriendelijk te communiceren met je cliënten. Je weet kritiek en complimenten tot een minimum te beperken.
  • Je bent in staat om je deelnemers lichaamsbewust te maken.
  • Je blijft je bewust van je eigen lichaam terwijl je bezig bent met je cliënten.
  • Je neemt de leiding, zonder de baas te spelen. Je deelt je kennis, zonder de ander iets op te leggen.

Praktische informatie

Voor wie?Voor fysiotherapeuten, yogadocenten, oefentherapeuten, personal trainers en groepslesdocenten
WaarIn je eigen praktijk, sportschool of studio
Wanneer?In overleg
Hoe lang? De telefonische afspraak duurt maximaal 30 minuten. De coachingssessie duurt 2,5 uur
Prijs?€275,- excl. BTW

Meer informatie? Neem contact op.