Personal training en groepslessen bij ClubPT

Heb je pijnklachten, maar wil je toch graag bewegen? Bij ClubPT in Uden en Boekel kun je compassionate coaching ervaren. Je bent van harte welkom in de groepsles Yin Pilates of BAM light. Heb je veel klachten en train je liever alleen? Dan is een personal revalidatietraject waarschijnlijk een betere keuze.

Yin Pilates

Yin Pilates is combinatie van inspanning en ontspanning. Verlang je naar meer souplesse en lichaamsbeheersing? Hou je van groepslessen, maar vind je het lastig om je eigen tempo te bepalen? Dan is Yin Pilates de ideale les voor jou. Je traint met aandacht en je ontdekt waar je grenzen liggen. Je wordt sterker en soepeler zonder jezelf te forceren.

Tijdens Yin Pilates doe je een vaste reeks oefeningen. De variatie zit in het gebruik van kleine materialen zoals dumbells, small balls en Pilatesringen. Volgens Joseph Pilates kun je een oefening beter vijf keer goed doen, dan vijfentwintig keer op routine. Het is belangrijk dat je voelt wat je doet. Wanneer je gedachten afdwalen, vermindert je coördinatie en wordt het tijd voor een nieuwe oefening.

Na afloop van de Yin Pilates les zijn je spieren ontspannen, je hoofd is leeg en je staat rechtop. Je voelt je goed.

De les is op donderdag om 10.00 en vrijdag om 11.15 bij ClubPT in Boekel.

BAM light

Beweeg je graag op muziek en wil je je conditie verbeteren? Dan is BAM light een goede optie. Deze les begint met een eenvoudige choreografie als warming-up. Daarna volgen spierversterkende oefeningen voor het hele lichaam. Het tempo ligt hoger dan in de Pilates les, maar dankzij de voel-aanwijzingen blijf je in contact met je lichaam. Na afloop van de les is je lijf moe en je hoofd leeg.

Deze les is op donderdag om 9.00 uur bij ClubPT in Boekel.

Personal revalidatietraining

Als je pijn hebt, twijfel je voortdurend aan jezelf. Je vraagt je af: doe ik teveel, doe ik te weinig, doe ik wel het goede? Het liefst heb je iemand naast je staan die je op weg helpt. Een professional die passende oefeningen aandraagt, je pijngrens bewaakt en je positief begeleidt. Bij ClubPT kun je een personal revalidatietraject volgen. In een traject van 10 weken leer je:

  • beter te bewegen
  • je grenzen te respecteren
  • je lichaam te vertrouwen

Na afloop van het traject ben je in staat om mee te doen met de bovenstaande groepslessen, óf om het nieuwe bio-circuit in Uden uit te proberen.

Geluidsopnames

Wil je Yin Pilates liever thuis oefenen, op je eigen matje en in je eigen tijd? Hieronder vind je een paar opnames van een korte les. Alles wat je nodig hebt is een matje en een pilatesbal van 22 cm. Blaas de bal halfzacht op en gebruik hem als kussen onder je hoofd of onder je bekken. Heb je geen bal, leg dan een boek of opgevouwen handdoek onder je hoofd.

Body scan

Focus op je bekken, met bal

Focus op je voeten

Focus op je bekken

Focus op je hoofd

Beweging volgen