Personal revalidatietraject Beweeg je Beter

Heb je chronische pijn en wil je meer bewegen? Dan is het personal trainingstraject Beweeg je Beter bij ClubPT misschien iets voor jou. In tien weken tijd neemt je pijn af, ga je beter bewegen en word je zelfbewuster. Heb je milde klachten en volg je liever groepslessen? Dan ben je van harte welkom bij Yin Pilates in Boekel.

Beweeg je Beter

Als je pijn hebt, twijfel je voortdurend aan jezelf. Je vraagt je af: doe ik teveel, doe ik te weinig, doe ik wel het goede? Het liefst heb je iemand naast je staan die je op weg helpt. Een professional die passende oefeningen aandraagt, je pijngrens bewaakt en je positief begeleidt. Bij ClubPT in Uden kun je bij mij een personal revalidatietraject volgen. In een traject van 10 weken leer je:

  • ontspannen te bewegen
  • je grenzen te respecteren
  • je lichaam te vertrouwen

Na afloop van het traject ben je in staat om mee te doen met de onderstaande groepslessen, of om het nieuwe bio-circuit in Uden uit te proberen.

Yin Pilates

Yin Pilates is combinatie van inspanning en ontspanning. Verlang je naar meer souplesse en lichaamsbeheersing? Hou je van groepslessen, maar vind je het lastig om je eigen tempo te bepalen? Dan is Yin Pilates de ideale les voor jou. Je traint met aandacht en je ontdekt waar je grenzen liggen. Je wordt sterker en soepeler zonder jezelf te forceren.

Tijdens Yin Pilates doe je een vaste reeks oefeningen. De variatie zit in het gebruik van kleine materialen zoals dumbells, small balls en Pilatesringen. Volgens Joseph Pilates kun je een oefening beter vijf keer goed doen, dan vijfentwintig keer op routine. Het is belangrijk dat je voelt wat je doet. Wanneer je gedachten afdwalen, vermindert je coƶrdinatie en wordt het tijd voor een nieuwe oefening.

Na afloop van de Yin Pilates les zijn je spieren ontspannen, je hoofd is leeg en je staat rechtop. Je voelt je goed.

Ik geef deze les op donderdag om 10.00 uur en vrijdag om 11.15 uur bij ClubPT in Boekel.

Geluidsopnames

Wil je Yin Pilates liever thuis oefenen, op je eigen matje en in je eigen tijd? Hieronder vind je een paar opnames van een korte les. Alles wat je nodig hebt is een matje en een pilatesbal van 22 cm. Blaas de bal halfzacht op en gebruik hem als kussen onder je hoofd of onder je bekken. Heb je geen bal, leg dan een boek of opgevouwen handdoek onder je hoofd.

Body scan

Focus op je bekken, met bal

Focus op je voeten

Focus op je bekken

Focus op je hoofd

Beweging volgen