Over mij

Dat bewegen leuk is, is echt niet voor iedereen  vanzelfsprekend. Daar weet ik alles van, want ooit had ik een bloedhekel aan sporten.

Ik was een onhandig kind

Ik struikelde over mijn eigen voeten, ik viel van de fiets en ik kon geen bal vangen. Het viel anderen ook op, want bij gym werd ik standaard als laatste gekozen.

Natuurlijk moest ik sporten van mijn ouders

Ik stopte met turnen toen ik tijdens een uitvoering van de balk viel. Ik stopte met atletiek toen ik mijn enkel verzwikte tijdens het hoogspringen. Ik stopte met wedstrijdzwemmen toen ik werd uitgesloten van de wedstrijden: ik was te traag.

Bewegen op muziek

Pas in mijn studententijd ontdekte ik een nieuwe tak van sport: bewegen op muziek, oftewel BOMmen. Het was geweldig. Ik kon niet vallen, ik hoefde niet samen te werken met anderen en niemand zei er wat van als ik iets verkeerd deed. Mijn medestudenten leerden me kennen als een sportieve meid.

Mijn nieuwe liefde voor bewegen was zó sterk, dat ik van bewegen mijn vak maakte. Ik werd sportdocent en fysiotherapeut met een missie: mensen laten ervaren hoe fijn het is om te bewegen. Maar hoe pak je dat aan?

Met compassionate coaching

Nu heb ik meer dan 20 jaar ervaring als trainer van sporters en patiënten. Mijn focus is verschoven van vakkennis naar communicatie met de cliënt. Ik help je graag om:

  • De focus van je training te verleggen van prestatie naar ervaring
  • Verbinding te maken met je cliënten zodat je komt tot een gelijkwaardige samenwerking
  • Bij jezelf te blijven terwijl je de ander coacht

Nog meer weten?

Ik woon in Uden met Pieter, Floor, Mijntje en Joep. Pieter is gymleraar, de kinderen handballen fanatiek. In de zomer wandelen we graag in Oostenrijk of Italië. Maar als we bergaf gaan, loop ik achteraan, want onhandig ben ik nog steeds.