Mind your Movement

Focus

Mind your Movement is mijn eigen les. Ik verbind de Alexander Techniek met Pilates. Het resultaat is mindful bewegen: voelen wat je doet! Er ontstaat een slow-motion Pilates, want voelen kost nu eenmaal tijd. Als je naar de opnames luistert, hoor je mij de oefeningen beschrijven. Logisch, anders weet je niet wat te doen. Maar daarnaast benoem ik de veranderingen die je zou kunnen voelen. En dat zijn er zoveel dat ik per les accenten leg. De ene keer ligt de focus op de rug, in een andere les blijf je met je aandacht bij de schouders. Je focus is bepalend voor het resultaat, niet de oefening. Dat is body & mind samen brengen: aandacht bepaalt wat je ziet.

De (Pilates) bewegingen zijn eenvoudig. Je brengt bijvoorbeeld vanuit lig de armen omhoog. Het hele lichaam beweegt mee. Voel je dat de rug holler wordt, dat het hoofd meer contact met de grond krijgt, dat het bekken van positie verandert? Iedere beweging leidt tot een kettingreactie aan bewegingen. Deze zijn zo subtiel dat je er wel met je aandacht bij moet zijn om het te merken.

 

Alexander techniek
Observing without evaluation is the highest form of human intelligence.
- J.Krishnamurti

Zaklamp

Aandacht is als een zaklamp: je ziet wat je verlicht. In een les Mind your Movement© kijk je naar jezelf. In het dagelijks leven is de zaklamp gericht op de buitenwereld en verlies je het lichaam “uit het oog”. Dat is de reden dat je pas ’s avonds voelt hoe moe je bent, overdag had je daar geen tijd voor! Het is mijn diepste overtuiging dat klachten zo ontstaan. De balans is zoek.

Voor wie?

Mind your Movement© is voor iedereen. Het gaat niet om het neerzetten van een prestatie, het gaat om het ontdekken van je eigen mogelijkheden. Even uit je hoofd en in je lijf. Loskomen van de dagelijkse hectiek. Ontspannen. Voor diegene die vergeten is dat bewegen leuk is. Je kunt het doen wanneer het jou uitkomt. Voordat je aan de dag begint, of aan het einde van een drukke dag. Het is een soort meditatie voor lichaam én geest. Het is niet moeilijk, het is niet zweverig, het is gewoon aandachtig bewegen.

 

Body & Mind Neem contact op