Lezing

Als docent ben je veel aan het woord. In de les, maar ook ervoor en erna. Mensen komen naar je toe voor advies of om hun ervaringen te delen. Je geniet van die contacten. Het is fijn om anderen te helpen.

Doceren en hulp verlenen liggen in dezelfde lijn. Of je nu groepslessen, personal training of fysiotherapie geeft, je bent er voor de ander. Je ondersteunt, stelt gerust en geeft vertrouwen. Je wil de ander zien groeien.

Een cliënt komt voor mijn vakkennis

Denk je. Maar is dat zo? Stel dat Inge besluit een groepsles te volgen. Ze traint al een tijdje in de fitness, maar wil iets nieuws uitproberen. Ze weet niet precies wat ze wil, maar wel wanneer ze tijd heeft. Woensdagavond. En toevallig staat jouw les op het rooster.

Sjors verzwikt zijn enkel tijdens het voetballen. Hij belt de dichtstbijzijnde praktijk voor fysiotherapie. Hij kan de volgende dag al bij jou terecht, want jij hebt nog een gaatje in je agenda.

Hoe zorg ik ervoor dat cliënten terugkomen?

Soms gaat dat vanzelf. Inge vindt je les leuk, Sjors heeft vertrouwen in je, en een week later zijn ze er weer. Maar wat als er op woensdagavond meer lessen op het programma staan? Gaat Inge dan eerst shoppen? Hoe groot acht je dan de kans dat ze voor jouw les kiest?

Of je gaat op vakantie en Sjors belandt bij een collega. Blijft hij daar, of wil hij terug naar jou?

Empathie verbindt

Een klant komt bij je terug als ze zich welkom voelt. Gezien. Gehoord. Gewaardeerd. Zij staat centraal, jij behartigt haar belangen. Haar vertrouwen in jou groeit en ze wil je adviezen graag opvolgen.

Bouw eerst een band op, deel daarna pas je vakkennis. Vergeet niet om te blijven luisteren. Het gaat niet om wat jij weet, het gaat erom wat de ander nodig heeft. Hoe meer je je daarop richt, hoe groter je trouwe klantengroep wordt.

De kracht van taal

Een lezing voor therapeuten, sportdocenten en iedereen die verlangt naar meer contact. Jij bepaalt de toonzetting van een gesprek. Je hebt veel meer macht dat je denkt. Word je bewust van je taal en creëer een veilige sfeer.


Praktische informatie

Voor wie? Voor sportdocenten, personal trainers en fysiotherapeuten.
Waar?Op locatie.
Wanneer?In overleg.
Hoe lang?1,5 tot 2 uur.
Kosten?350 euro excl. BTW.


Een lezing boeken? Neem Contact op