Lessen

Voor de lessen heb je een matje nodig en een zacht Pilates balletje (22 cm doorsnede). Een alternatief is om een opgevouwen handdoek als kussen onder je hoofd te leggen. Als je de les aanklikt, duurt het een paar seconden voordat de opname start.

Body scan

 

Focus op je hoofd

 

Bal onder het bekken, focus op je rug

 

 

Bal onder het bekken, focus op balans

 

Volgen van beweging

Change happens through movement and movement heals
-Joseph Pilates

Joseph Pilates

Joseph Pilates noemde zijn trainingsmethode ‘the Art of Contrology’. De naam zegt het al, hij wilde de controle over zijn lichaam. En als je zijn foto’s zoekt op het internet, dan tref je hem altijd in uitdagende posities aan. Hoewel Joseph Pilates nu bekend staat als de leraar die zijn leerlingen tot het uiterste dreef, is hij ooit begonnen met het begeleiden van gewonde soldaten. Hij leerde hen om zelf initiatief te nemen. Niet lijdzaam afwachten, maar iets doen. Hij verbouwde hun bedden tot trainingstoestellen, zo konden ze aan de slag. Dat is de controle terug nemen: in een uitzichtloze situatie zoeken naar een oplossing. Dat is veerkracht! Ineens staat het woord controle in een heel ander daglicht. Controleren is niet synoniem met bepalen en overheersen; controleren betekent keuzes maken in plaats van slachtoffer zijn!

Ik ben ervan overtuigd dat Joseph Pilates een zachte kant had. Zijn trainingstoestellen zijn bij uitstek geschikt om subtiel op te bewegen. Deze creatieve man maakte bewegen toegankelijk voor iedereen. Hij ging uit van individuele mogelijkheden. Je hoeft geen topsporter te zijn om je fit te voelen!

 

Bekijk Lessen Neem contact op