Van fysiotherapeut tot blogger

Terug naar overzicht

Ik ben geen fysiotherapeut meer!

In september 2015 heb ik mijn baan in de fysiotherapie opgezegd. Ik werkte al 15 jaar in een particuliere praktijk, maar zelfs na al die jaren voelde ik me nog steeds geen therapeut. Waarom heb ik het dan zo lang gedaan? Als ik heel eerlijk ben: omdat ik hou van de status die erbij hoort. Iedereen weet dat een fysiotherapeut deskundig is op het gebied van bewegen. Hij kan je precies vertellen wat je wel en niet moet doen wanneer je geblesseerd bent. Ik hou ervan om anderen te vertellen wat goed voor ze is. Ik hou ervan om ze te vertellen hoe ze “moeten” bewegen.

The world is changed by your example, not by your opinion
Paulo Coelho

De beste willen zijn

Ik moet bekennen dat ik nogal competitief ben in mijn werk. Natuurlijk wil ik goed zijn voor mijn patiënten, maar eigenlijk wil ik ook de beste therapeut zijn. Dat is natuurlijk niet haalbaar en dat zal me ook niet gelukkig maken. Arrogante mensen zijn namelijk niet populair.Mijn schoonvader zei altijd:”Je bent niet beter, maar ook zeker niet minder dan een ander”. Ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten. Het is de bedoeling dat je ontdekt welke kwaliteiten dat zijn. Niemand kan je dat vertellen, daar moet je zelf achter zien te komen.

Ik wil inspirerend zijn

De beslissing om mijn baan op zeggen geeft mij de mogelijkheid om uit te zoeken wat ik graag wil in het leven. Ik heb veel opleidingen gedaan en ontzettend veel inspirerende mensen ontmoet. Ik zou deze kennis graag doorgeven. Zo maak ik van mijn grootste hobby, studeren, ook mijn werk. Deze blog gebruik ik om kennis te verwerken. Mijn huidige docenten, Nadia Kevan en Ron Murdoch, geven me nieuwe en vaak ook verrassende inzichten. Dat wil ik delen. Mocht je willen reageren op één van mijn blogs, stuur me dan mailtje, dat zou ik erg leuk vinden.