On your feet!

Terug naar overzicht

On your feet!

On your feet! is een musical over het leven van Gloria en Emilio Estefan. Ik ben er geweest, het was fantastisch! Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten vanaf de eerste tot de allerlaatste seconde. On your feet! is een combinatie van vrolijke muziek, prachtige stemmen en een inspirerend verhaal. Dat verhaal is de reden dat ik erover blog. Het ontroert me om te zien hoe een grote ster tegen moeilijkheden aanloopt net als ieder ander mens. En het idee dat succes “toeval” is, geloof ik niet. Het is hard werken, maar het is vooral een kwestie van in jezelf geloven en positief in het leven staan.

 

In this life, I'm always going to choose the positive.
Gloria Estefan

Positief in het leven staan

Positief in het leven staan, hoe doe je dat? Betekent het dat je altijd lacht, dat je je nergens druk over maakt? Dat je jezelf oppept, ook al geloof je er niet echt in? Nee, volgens mij betekent het dat je emoties durft toe te laten. Ook de negatieve. Angst, jaloezie, onzekerheid zorgen ervoor dat je jezelf op de rem zet. Je doet iets niet, omdat je bang bent dat het mislukt, omdat je bang bent voor de reacties van anderen. In het levensverhaal van Gloria en Emilio staat vertrouwen centraal; ze houden van muziek en geloven dat hun muziek ook anderen zal aanspreken. Die overtuiging geeft ze vleugels. Het maakt dat ze volhouden tegen alle verwachtingen in.

Vrijheid

Natuurlijk betrek ik zo’n verhaal op mezelf. De vraag “wat wil ik echt, waar word ik blij van?” staat centraal in de musical, maar ook in mijn eigen leven. Ga ik voor financiële zekerheid en besluit ik om meer te gaan werken of ga ik voor vrijheid? Neem ik de tijd om te schrijven, te studeren, na te denken over het leven? Dat is wat ik het liefste doe. Maar ja, dat brengt geen brood op de plank. En zoals mijn dochter deze week zei: “Mam, nu je geen opleiding meer hebt, kun je toch best meer gaan werken?” Daar heeft ze gelijk in, maar dan blijft er zo weinig creatieve tijd over.

Eerlijker

Dankzij On your feet! kan ik de opmerking van mijn dochter weerleggen. Geld is voor mij minder belangrijk dan vrije tijd. Ik wil doen waar ik blij van word. Ik vind het spannend om te bloggen, ik stel me daarmee kwetsbaar op. Toch voelt het ontzettend goed. Het geeft me zelfinzicht en vaak krijg ik leuke reacties. Het helpt me om opener te zijn, eerlijker ook. Dat is belangrijk voor mij. Ik heb de cd van Gloria Estefan gekocht om me op te vrolijken. Zij heeft moedige keuzes gemaakt. Dat kan ik ook. En mocht ik het zwaar hebben en mijn vertrouwen verliezen, dan zal haar latin-geluid mij herinneren aan haar positieve levensinstelling.

 

copyright foto’s SENL