Met hart en ziel

Terug naar overzicht

Ik kijk naar Beyoncé tijdens de opening van Stevie Wonder’s Tribute concert. Wat een geweldige start! Natuurlijk, ze ziet er goed uit en heeft een fantastische stem, maar dat is niet de oorzaak van de brok in mijn keel. Het is haar enthousiasme en bevlogenheid waarmee ze zingt voor Stevie wat mij raakt!

Ik dacht altijd dat ik een rationeel mens was. Ik ben enorm gefascineerd door het menselijk lichaam en heb al heel wat studieboeken versleten. Toen ik mijn eerste Alexander les kreeg, begreep ik totaal niet waarom mijn lichaam aan het einde van de les anders aanvoelde. Daarom nam ik meer lessen, maar omdat ik het nog steeds niet echt snapte, besloot ik de docentenopleiding te gaan doen. Ik verwachtte rationele inzichten te krijgen.

In plaats daarvan heb ik geleerd dat we veel meer zijn dan alleen ons lichaam en ons verstand. Sommige dingen zijn moeilijk te begrijpen omdat we ze niet kunnen meten. Maar betekent dat dan ook dat ze niet bestaan? Je ziet de lucht om je heen niet, maar je weet dat het er is. Hetzelfde geldt voor mensen. Je ziet het lichaam, je ziet het brein (in ieder geval in een MRI-scan), maar is dat dan alles?

“I commit myself for the rest of my life doing only what God wants me to do” (Stevie Wonder)

Ik ben er heilig van overtuigd dat er meer is, iets wat we onze ziel of ons hart noemen. Dat is hetgeen dat ons uniek maakt. Onze ziel spreekt via de intuïtie. Hoe vaak gebeurt het niet dat je iets doet zonder dat je weet waarom, maar gewoon omdat het goed voelt. En als we er dan over na gaan denken, verzinnen we argumenten die verklaren waarom het zo goed voelt.

Onze intuïtie is persoonlijk. Er is niemand die jouw intuïtieve stem kan horen, behalve jij zelf. Deze stem vertelt je wat je waardevol vindt, wat je verlangt van het leven en wat je ambities zijn. Als je goed luistert en er naar handelt, dan voel je je enthousiast en blij. Dat is wat ik zie als ik naar Beyoncé’s optreden kijk: een vrouw die luistert naar de stem van haar hart en doet wat ze het liefste doet. Dan kom je tot geweldige prestaties!

Hieronder vind je het filmpje. Geniet ervan!