Jezelf presenteren

Terug naar overzicht

Ik hou van presenteren

Presenteren, ik hou ervan. Ik sta graag voor de groep, maar ik ben ook graag een passieve deelnemer. Afgelopen week was ik bij een alumnimiddag voor mensen die in Nijmegen zijn afgestudeerd bij de faculteit Letteren. Ik volgde drie lezingen en heb ik er zeker van geleerd. Mij ging het vooral om de X-factor: wat maakt een presentatie boeiend en wanneer haak ik af?

Volgens mij is het heel simpel. Een spreker kan de aandacht vasthouden als:

  • Hij/zij zichzelf is
  • Hij/zij enthousiast is
  • Hij/zij contact maakt
Talent is a universal gift, but it takes a lot of courage to use it.
Paolo Coelho

Jezelf zijn

Ik nam deel aan een workshop “public speaking”. Na een theoretische (en nogal saaie) uitleg werd ons verzocht een presentatie van 3 minuten voorbereiden. Ik kan je verzekeren, ik wilde absoluut niet aan de beurt komen (gebeurde gelukkig ook niet!) Ik heb regelmatig presentaties gegeven, maar zo voor de vuist weg iets vertellen, mij niet gezien! Er was een jonge deelneemster, een student nog, die zich meldde als vrijwilliger. Hoewel ze verlegen was, stond ze op en begon haar verhaal. En weet je, het was boeiender dan de presentatie van de docent. Dat had alles te maken met de manier waarop ze voor de groep stond. Ze was onzeker, maar bereid om zich kwetsbaar op te stellen omdat ze wilde leren!. Ze gebruikte haar kwetsbaarheid (onbewust) om de aandacht vast te houden. Ze speelde geen rol, ze was zichzelf. Dat was genoeg! De docent die de les had gegeven liep op haar tenen, waardoor ik me als deelnemer nogal ongemakkelijk voelde. Dan is het een stuk plezieriger om te luisteren en te kijken naar iemand die zichzelf durf te laten zien.

Enthousiasme

Eén lezing was bijzonder boeiend. Deze spreker was ontspannen en enthousiast. Hij had zijn onderwerp letterlijk doorleefd en sprak uit ervaring. Het ging over iets wat mij totaal niet bezig houdt en toch weet ik nog precies wat hij vertelde. Enthousiasme werkt aanstekelijk; of je wilt of niet, je moet wel luisteren!

Contact maken

Deze enthousiaste spreker had nog een ander sterk punt; hij maakte contact met de groep. Hij sprak met ons, niet tegen ons. Hij heeft geen moment geprobeerd om ons van zijn gelijk te overtuigen. Hij luisterde aandachtig naar de opmerkingen uit de groep en beantwoordde vragen op een respectvolle manier. Als een spreker mij het gevoel geeft dat ik dom ben omdat ik niet weet wat hij weet, dan ga ik in de weerstand. Dan krijg ik of de neiging om de spreker aan te vallen, of om me terug te trekken en niet meer te luisteren. Deze spreker liet zien dat presenteren twee-richtingsverkeer is. Pas als er connectie is tussen de spreker en de groep, dan is de lezing een succes.

Een mooi verhaal is leuk, maar niet de belangrijkste factor in een presentatie!