Ik ben Alexanderleraar!

Terug naar overzicht

Mijn diploma behaald

Ik ben Alexanderleraar! Vijfenhalf jaar heb ik gezocht naar het antwoord op de vraag: “waarom voel ik me na een Alexander les altijd beter dan voor de les?” Ik heb het antwoord gevonden en benoemd in mijn eindpresentatie. Nu heb ik dat diploma daadwerkelijk verdiend!

Me goed voelen

Ik ben begonnen met de Alexander Techniek uit frustratie. Ik gaf Pilateslessen, maar beheerste zelf alleen de beginnersoefeningen. Hoe harder ik trainde, hoe minder het lukte. Zo kwam ik terecht bij Nadia Kevan voor een eerste kennismaking met de Alexander Techniek. Tijdens de eerste les heb ik alleen stil gelegen, maar na afloop voelde ik me geweldig. Ik voelde me soepeler, alerter, vriendelijker zelfs! Dus kwam ik terug. Ik raakte zo geïntrigeerd dat ik na een jaar besloot ik om zelf Alexanderleraar te worden. Niet omdat ik een carrière switch ambieerde, maar om het geheim te ontdekken achter dat fijne gevoel!

One of the best lessons you can learn in life is to master how to remain calm.
Catherine Pulsifer

Kalm en ontspannen

Toen ik aan de opleiding begon, dacht ik dat mijn zelfvertrouwen best oké was. Ik was niet helemaal tevreden over mijn lijf (ik ben stijf) en mijn persoonlijkheid (ik ben ongeduldig en zwart-wit), maar wie is wel echt blij met zichzelf? Ik deed mijn best om aardig te zijn, het lukte gewoon niet altijd! Ron en Nadia leken mijn mening niet te delen. Ron zei altijd: Mendy, je bent goed zoals je bent. Je hoeft jezelf niet te verbeteren, alles wat je nodig hebt, is er al!” Ik geloofde hem niet, het kan toch altijd beter?  Alleen na een les kon ik hem geloven. Dan voelde ik me kalm, ontspannen en goed over mezelf. Zodra dat gevoel weg ebde, kwam de kritische en onzekere Mendy weer terug. Maar ik kon rustig zijn! Het zat erin, het kwam er alleen niet altijd uit!

Ik voel me goed als ik rustig ben

Rust vinden, dat is wat ik heb geleerd! Rust in beweging, rust in mijn hoofd, zelfs rust in mijn emoties. Als ik rustig ben, dan voel ik me goed. Ik heb de tools gekregen om ten alle tijden mijn rust te hervinden. Ik heb geleerd om even niets te doen, om emoties te laten bezinken en pas daarna actie te ondernemen. Dan zijn de beslissingen bewust en niet genomen vanuit frustratie. Ik ontdek wat ik werkelijk belangrijk vind en laat ik me niet afleiden door mijn omgeving. En hoe beter ik mezelf ken, hoe beter ik kan luisteren naar anderen. Natuurlijk ben ik soepeler gaan bewegen, maar de echte meerwaarde is dat ik soepeler in het leven sta. Ik ben Alexander leraar en heb geleerd om mijn rust te bewaren. Dat is wat ik blijf oefenen, dat is wat ik anderen wil meegeven. Want wie wil zich nou niet goed voelen?

Op de foto hierboven staan Ron Murdock en Nadia Kevan, mijn docenten die ik enorm respecteer!