Eerst bewegen, dan komt de nieuwe baan vanzelf!

Terug naar overzicht

Een lege agenda

Mijn agenda is leeg. Ik hoef geen lessen meer te geven, er is niemand die mij verwacht. Dat klinkt best triest en dat voelt ook zo. De eerste dagen thuis waren heerlijk. Lekker lezen, studeren, beetje chillen. Maar na twee dagen slaat de verveling al toe. Hoe ga ik nu verder? Zoek ik meteen een nieuwe baan of neem ik de tijd om erachter te komen wat ik écht wil? Eigenlijk weeet ik dat wel. Ik wil de zachte manier van bewegen uitdragen. Het liefst zou ik een boek schrijven en workshops geven. Een leven leiden waarin ik mijn eigen keuzes maak. Dat is onwijs spannend: ben ik in staat om zo een inkomen te genereren? Maar ja, niet geschoten is altijd mis!

Liefde voor bewegen

Mijn liefde voor bewegen vindt zijn oorsprong in mijn studietijd. Tijdens mijn eerste BOM-les (bewegen op muziek) was ik verkocht. Tot die tijd had ik geen idee dat bewegen vanzelf zou kunnen gaan. Zodra de muziek startte bewoog ik op een natuurlijke manier die mij volkomen verraste. Geen stress, geen angst om te vallen, alleen maar plezier. Hoe leuker de muziek, hoe breder mijn lach! Al snel droomde ik over een leven waarin sporten centraal zou staan; lekker bewegen, beetje studeren, nog meer bewegen. Dat leek me wel wat!

Self-care is how you take your power back.
Lalah Delia

Bewegen is leuk

Mijn droom werd werkelijkheid toen ik zelf op het BOM-podium stond. Nu koos ik de muziek en de oefeningen, nu had ik de touwtjes in handen en dat voelde bijzonder goed. Daarnaast gaf ik andere lessen. Natuurlijk was dit geen full-time baan, daarvoor is het fysiek te zwaar. Maar bewegen was inmiddels mijn grote liefde en de opleiding fysiotherapie gaf me de gewenste verdieping. Vanaf dat moment begeleidde ik niet alleen gezonde sporters, maar ook mensen met klachten. Mijn motto is altijd geweest: ‘bewegen is leuk’. Een patiënt die ervaart dat hij weer pijnvrij kan bewegen, krijgt zijn plezier terug. Een sporter die met een leeg hoofd en een moe lijf de les verlaat, voelt zich voldaan. In mijn werk staat de sporter of de patiënt centraal. Lesgeven is wel een baan waarbij je fit blijft, maar het is niet vergelijkbaar met zelf sporten. Mijn aandacht is bij de ander.

Voor mezelf

Ik ben weer op hetzelfde punt beland als in mijn studententijd. De wereld ligt aan mijn voeten, alles is mogelijk. Bewegen is het beginpunt. Ik dompel me onder in vertrouwde ervaringen: bewegen op muziek, Pilates, krachttraining, de Alexander Techniek. Ik doe het nu niet om een ander te helpen, ik doe het alleen voor mezelf. Self-care. Als ik goed in mijn vel zit, ben ik rustig en relaxed. Ik ben tevreden met mezelf. Noem het een gezonde geest in een gezond lichaam. Dat is een vruchtbare bodem voor nieuwe ideeën. Ik stap nu op mijn fiets en ga een uurtje sporten. Vanmiddag geef ik mezelf een les Mind your Movement. Ik maak er een geluidsopname van, die zal ik op mijn website plaatsen. Hebben anderen er misschien ook nog wat aan!