Bescheidenheid siert de mens…

Terug naar overzicht

Emotionele achtbaan

Mijn emoties kunnen tegenwoordig hoog oplopen. Het ene moment zit ik in zak en as; de wereld draait zonder mij immers gewoon door. Het andere moment ben ik hyper; de wereld ligt aan mijn voeten met oneindig veel mogelijkheden. Ik weet alleen niet waar te beginnen. Gelukkig ben ik niet de enige werkzoekende met startproblemen. Vandaag een bijeenkomst gehad over het maken van een CV en sollicitatiebrief. Het is hartverwarmend om te ontdekken dat er anderen zijn die in hetzelfde schuitje zitten. Om mij heen zitten leuke, intelligente mensen met een indrukwekkende staat van dienst. En ieder van hen vindt het verschrikkelijk moeilijk om zichzelf aan te prijzen.

Bescheidenheid siert de mens, maar zonder kom je verder.
Marlène Dietrich

Bescheidenheid

Volgens de loopbaanbegeleiders begint alles met het expliciet definiëren van je wensen en kwaliteiten. ‘Wie ben je, wat wil je, wat kun je? Wees duidelijk en eerlijk.’ We geven onze CV’s aan elkaar door. Al lezende valt me op dat de meeste van ons erg bescheiden zijn. Het voelt ongemakkelijk om jezelf aan te prijzen! De coaches zien het ook en moedigen ons aan om groter te denken. Als het mijn beurt is, hoor ik mezelf zeggen: ‘Ik wil workshops geven, Mind your Movement uitdragen en een veel gevraagd spreker worden.’ Ik schrik ervan, klinkt dat arrogant? De anderen kijken me vriendelijk aan en de coach zegt: ‘Dat betekent werken als zzp-er en op zoek gaan naar opdrachten, begrijp ik dat goed?’ Ja, daar komt het inderdaad op neer.

Mind your Movement

In een kleiner groepje maken we onze wensen concreter. Het is geweldig om te doen. We staan naast elkaar; we delen dezelfde angsten en hebben dezelfde dromen. De situatie is zo veilig dat ik opener ben dan ooit tevoren. Ik beschrijf mijn droom als volgt: ‘Ik heb een manier gevonden om bewegen en luisteren met elkaar te verbinden. Ik noem het Mind your Movement. Bewegen is niet het doel zoals in sport, bewegen is het middel om te jezelf beter te leren kennen. Ik wil er zoveel mogelijk mensen mee in aanraking laten komen, het is zo fijn om te doen! Op mijn website staan lessen. De ontspanning die ontstaat kan soms uren blijven hangen. Ik oefen dagelijks en weet dat het werkt, dan moet er ik toch mijn werk van kunnen maken?’