Workshop compassionate coaching voor fysiotherapeuten

Jij bent een expert op het gebied van bewegen. Je begeleidt mensen met fysieke beperkingen en pijn. Het liefst zie je je patiënten volledig herstellen, maar die garantie kun je natuurlijk nooit geven. Patiënten weten dat, en ze voelen zich kwetsbaar. Ze zijn bang voor de gevolgen van hun blessures: ‘Zullen mijn rugklachten verdwijnen? Kan ik nog werken als verpleegkundige? Moet ik stoppen met volleyballen?’ Iedere patiënt maakt zich zorgen.  

Een compassionate coach zorgt dat patiënten zich veilig voelen

Als patiënten vertrouwen hebben in hun lichaam, is de kans op herstel veel groter. Maar hoe pak je dat aan? Laat ze zien wat ze wél kunnen, en blijf weg van de beperkingen. Als mevrouw de Jong haar rechter knie niet volledig kan buigen en strekken, laat haar dan squatten binnen haar pijnvrije range of motion. Ze ontspant zich, haar zelfvertrouwen groeit, en na verloop van tijd nemen haar bewegingsuitslagen vanzelf toe.  

Hoe ziet de workshop eruit?

We gaan praktisch aan de slag. Je krijgt twee lessen waarin je beweegt binnen je pijngrens. We beginnen met mind your movement. In deze les focus je je aandacht op de subtiele veranderingen in je lichaam tijdens eenvoudige oefeningen. Aansluitend gaan we krachttrainen: de intensiteit van de training neemt toe, maar je blijft je bewust van je lichaam. Het accent ligt niet op een correcte uitvoering, maar op de beleving van de bewegingen. We sluiten af met een presentatie over de componenten van compassionate coaching:

  • Zelfzorg
  • Vriendelijkheid
  • Zelfregie
  • Mindfulness

Wat kan ik na de workshop?

Je weet nu dat vriendelijkheid een krachtige aanjager voor herstel is. Nu kun je gaan oefenen met je patiënten. Experimenteer gewoon, je kunt niks fout doen. Gebruik de geluidsopnames ter ondersteuning. Rol je matje uit en voel je bewegingen. Doorlééf de methode, dat helpt je om hem uit te dragen. Heb je behoefte aan meer achtergrondinformatie en praktische begeleiding, geef je dan op voor de opleiding compassionate coaching voor fysiotherapeuten.


Praktische informatie

Voor wie?Voor (sport)fysiotherapeuten
Waar?Op locatie, bijvoorbeeld in je eigen praktijk
Wanneer?In overleg. De workshop duurt drie uur
Wat? Je krijgt twee lessen en een lezing
Totaalprijs?€500 excl. BTW (ongeacht de groepsgrootte)


Meer informatie? Neem Contact op