Opleiding

Je geeft al jaren les. Je geniet ervan om mensen in beweging te krijgen en je vakkennis te delen. Het geeft je voldoening wanneer mensen hard werken en resultaten boeken. Ze worden fitter, sterker, hebben minder klachten, slapen zelfs beter. Wat het effect van jouw les ook is, je bent er trots op.

Hoe maak ik van iedere les een succes?

Succes overkomt je, mislukking ook. Je loopt de zaal uit met een grote glimlach op je gezicht, óf je voelt je totaal leeggezogen. Er zit weinig tussenin. Maar wat maakt het verschil?

Contact. Als het goed gaat, ben je in een flow. Je ziet de groep. Je past je naadloos aan hun behoeften aan. Zij zijn blij, jij bent blij. Lopen de lessen daarentegen stroef, dan draai je op routine. Je doet je kunstje: je leert de choreo aan, je legt de oefeningen uit, en je doet alles zoals het hoort. Maar een grapje of een kwinkslag zit er niet in. Daarvoor ben je me niet genoeg op je gemak. Dat zijn de lessen waarin je iedere kritische blik voelt. Je vraagt je continu af: vinden ze het wel leuk?

De opleiding ‘bouwen aan zelfvertrouwen’

In tien weken tijd leer je contact te maken met de anderen én met jezelf. Jíj creëert de flow en hoeft niet meer te wachten tot die zich aandient. Hoe doe je dat?

  • Je vervangt alle doe-aanwijzingen door voel-aanwijzingen
  • Je begint je les met een ‘leeg’ hoofd
  • Je herkent kritische zelfspraak en kan je gedachten een halt toe roepen
  • Je blijft in contact met je eigen lichaam terwijl je lesgeeft
  • Je communiceert vriendelijk en respectvol naar anderen en naar jezelf

Met een groep van maximaal tien deelnemers werken we één middag per week samen, op locatie. Daarnaast maak je video-opnames van je lessen. Die stuur je in ter observatie. Aan mij én je collega’s. We zien alles van elkaar en kijken zonder te oordelen. Tijdens de bijeenkomsten geven we les aan elkaar. Je leert bij jezelf te blijven én aandacht voor anderen te hebben. Het is een intensieve periode waarin je zelfbewustzijn groeit. Je verandert als docent en als mens.


Praktische informatie

Voor wie?Voor ervaren sportdocenten.
Waar?Op locatie. Bij voorkeur in de eigen sportschool of studio.
Hoe lang?Tien weken. Eén dagdeel per week werken we fysiek samen, daarnaast hebben we online contact en lever je videomateriaal in.
Wanneer? Nader te bepalen. Twee keer per jaar start er een nieuwe groep.
Kosten?2000 euro per persoon excl. BTW.

Meer informatie? Neem Contact op