Oefenen als medicijn tegen chronische pijn

Fysiotherapie is het mooiste vak ter wereld. Als fysio geef je mensen inzicht in hun klachten en help je ze om verantwoord te bewegen. Je geeft oefeningen op maat, je corrigeert compensatiepatronen en je moedigt aan. Met pijneducatie en oefentherapie geef je je patiënten het vertrouwen in hun lichaam terug.

Toch loop je ook tegen uitdagingen aan. Want hoe help je Annelies die al 20 jaar rugpijn heeft en niet meer weet hoe ze moet bukken? Of Teun, die werkt als elektromonteur en worstelt met de beperkingen in zijn rechter schouder? Om structurele veranderingen te bewerkstelligen heb je tijd nodig. Maar zorgverzekeraars vergoeden fysiotherapie slechts beperkt.  

Wil je mensen met pijn langer begeleiden?

Start dan met het geven van therapeutische groepslessen. Laat je cliënten zélf bepalen hoe lang ze gebruik maken van je vakkennis – of dat nu drie maanden of drie jaar is. Zo geef je je deelnemers de ruimte om in hun eigen tempo te groeien. Dat is niet alleen fijn voor hen, maar ook voor jou. Jij hoeft geen snelle resultaten meer te boeken. Je mag je lessen naar eigen inzicht invullen. En je hebt een inkomstenstroom die los staat van de zorgverzekeraars.

Wil jij therapeutische groepslessen aanbieden binnen je praktijk? Ik help je daar graag bij.

Workshop lesgeven

Een groepsles geven is makkelijker dan je denkt.

Lees verder

Opleiding Pilates

Met pilateslessen worden je patiënten soepeler.

Lees verder

Opleiding Pump

Met pumplessen worden je patiënten sterker.

Lees verder