Aanbod

Train trust instead of muscles!

Als fysiotherapeut of oefentherapeut begeleid je mensen met lichamelijke klachten. Je maakt je patiënten sterker en fitter zodat ze hun gewone leven weer kunnen oppakken.   

Maar soms stagneert een revalidatietraject. Bijvoorbeeld bij mensen met chronische klachten of een ongezonde leefstijl. Je patiënt lijkt weinig gemotiveerd om te bewegen: ze praat haar behandeltijd vol, ze doet haar huiswerkoefeningen niet. Eigenlijk vind je dat ze de kantjes ervan afloopt.

Maar zo is het niet.

Je patiënt heeft geen gebrek aan motivatie, ze is gewoon bang. Bang dat haar pijn erger wordt, bang om jou of zichzelf teleur te stellen. Ze zit niet lekker in haar vel en ze schaamt zich ervoor.

Een patiënt met chronische klachten heeft weinig vertrouwen in haar lichaam. Ze durft niet meer te bewegen. Als je haar doelgericht coacht – en ze haalt die doelen niet – dan neemt haar onzekerheid alleen maar toe. Maar als je haar ervaringsgericht coacht, kán ze niet falen. Ze voelt wat ze doet. Ze gaat op in haar bewegingen. Al doende ontdekt ze dat ze méér kan dan ze had gedacht. Haar zelfvertrouwen neemt toe – en haar prestaties ook. 

Workshop

Maak kennis met compassionate coaching en ontdek hoe je onzekere patiënten in beweging krijgt.

Lees verder
Een groep met een leider

Opleiding

Leer hoe je een klimaat schept waarbinnen jij en je patiënten floreren. Je stelt body awareness centraal, niet de prestatie.

Lees verder
geluidsopnames

Geluidsopnames

Train je eigen body awareness. Rol je matje uit en doe mee met een les.

Lees verder