Bewegen als medicijn tegen chronische pijn

Mensen met pijn bewegen voorzichtig, omdat ze het gekwetste gebied proberen te beschermen. In de acute situatie zijn ze zich hier nog wel bewust van, maar hoe langer de klachten duren, hoe dieper de patronen inslijten. Als fysiotherapeut doorbreek je die compensatiemechanismen en leer je mensen beter bewegen. Maar hoe doe je dat precies? Voor welke oefeningen kies je? Met welke intensiteit laat je mensen bewegen? Wat voor aanwijzingen geef je?

In de workshop en opleiding compassionate coaching krijg je antwoord op deze vragen. Je ontdekt hoe belangrijk het is dat bewegen geen pijn doet – je wil immers dat je cliënten zich veilig voelen. Je leert ook dat lichaamsbewustzijn cruciaal is voor het succes van je oefentherapie: als je cliënten voelen wat ze doen, merken ze zélf waar hun grenzen liggen. Ze nemen de verantwoordelijkheid voor hun eigen welzijn en reageren adequaat op tegenslagen.

Na de workshop ken je de kracht van voel-aanwijzingen en kun je er zelfstandig mee aan de slag. Na de opleiding zíe je het wanneer mensen gaan compenseren. Je maakt voor al je cliënten en oefengroepen programma’s op maat, en je integreert mindfulness in je oefensessies.

Heb je zelf klachten en wil graag bewegen zonder stress? Boek dan een personal trainingstraject in Uden of doe mee met een groepsles in Boekel.

Workshop voor therapeuten

Ontdek dat je beter beweegt als je voelt wat je doet.

Lees verder

Opleiding voor therapeuten

Herken en doorbreek de compensatiepatronen van mensen met pijn.

Lees verder

Personal training en groepslessen

Heb je pijn als je beweegt? Je bent van harte welkom bij ClubPT in Uden of Boekel.

Lees verder